Ik schrijf en werk rustig door

passies

Huis van Duif is ondertussen lekker bezig. Ik geef les, ik interview en ik schrijf rustig door. Druk, maar wie zou er klagen als ie gewoon deed wat ie het leukste vindt: lekker werken met mijn talent en met mooie mensen. Al voel ik me soms wel een prisma, dat wel mooi schittert, maar soms ook versnippert. Ik moet daarom wel eens op wat minder vlakken mijn licht laten schijnen en dat vind ik pijnlijk, omdat dat verlies van iets moois betekent: ik moet het Jacobshospice verlaten en dat vind ik echt heel erg jammer.

Heesterbuurten

Laatst had ik een leuk gesprek met het echtpaar Borrias. Ze zetten zich al tientallen jaren in voor de Jasmijn, de buurt- en wijkvereniging. Ik heb weer een hoop over de buurt geleerd en weer veel nieuwe namen gekregen voor volgende gesprekken. En dat kwam goed uit, want de Jasmijnbuurt, was voor mij nog een beetje een onbekende plek in de Heesterbuurt. Maar nu eerst al die andere interviews eens uit gaan werken, wil ik in het najaar mijn verhalen uit de Heesterbuurt kunnen publiceren. Het wordt een mooi boek met portretten, tekeningen en foto’s, waarin de buurt wordt “verteld” door haar bewoners.

Biografie hooggevoeligheid

Afgelopen week leverde ik mijn  laatste verhaal in bij Brigitte Klijn- Van der Velden van Om de kunst van leven. Samen maken we een E-book over hoogsensitiviteit. Het was echt een hele leuke opdracht. Ze richt zich op hooggevoelige, getalenteerde vrouwen, die hun kracht de wereld in willen zetten en ik mocht o.a. een biografie van haar “persona” schrijven. Ook heb ik wat tekeningen en gedichten geschreven en een portret van Brigitte. Ik heb ook een paar trainingen bij haar gevolgd en mij heeft het geleerd mezelf te accepteren met mijn gevoeligheid, onzekerheid en mijn talent. Ik ben dankbaar voor zo een mooie opdracht en voor een vrouw als Brigitte, die vrouwen versterkt in hun kracht en zo de wereld mooier maakt.

Mooie mensen Op de Vulkaan

Zaterdag 17 mei barst het festival Op de Vulkaan weer uit, het evenement waarvan ik twee jaar geleden, samen met Juliette Santegoeds, de initiator was. Dit jaar ben ik er slechts zijdelings bij betrokken, organiseren is het niet voor mij, ik ben meer een creatieve kracht, geen regelaar. Ik ga op Facebook korte interviews te plaatsen over het thema rijkdom, ik ben zelf erg enthousiast over de serie Humans of New York en ik wil proberen iets dergelijks ook voor de FB-pagina van Op de Vulkaan te doen. Hoop op een mooie dag! Misschien tot ziens morgen of zondag, maar dan ben ik er zelf niet bij.

Schrijfdocent

Vanaf oktober ga ik trouwens ook weer naar school en daar heb ik ontzettende zin in. Ik ga de opleiding voor docent creatief schrijven doen, Dactylus.  Ik hoop me als schrijver nog meer te ontwikkelen, als schrijfdocent en als cursusontwikkelaar. Huis van Duif wordt een huis voor verhalen in woord en beeld, maar ook een huis voor hen, die hun talent willen delen.

Nu ga ik weer de zon in,  ik wens jullie een mooie dag verder, waar je ook bent.

Scroll naar boven