Aanbod

Teksten: tot de kern

Teksten voor je website, een blog, een verhaal om mensen in beweging te krijgen. Als je echt iets wil zeggen over jezelf, je bedrijf of organisatie, laten wij het spreken in een goede tekst die recht doet aan je verhaal. Het verhaal wat jij in je hoofd hebt, wat er soms in flarden uitkomt in een gesprek, wat je voor je ziet, maar niet op papier kunt krijgen. Dat kunnen wij voor je schrijven. In alle eenvoud en essentie. Het kan een artikel zijn voor je intranet, een verhaal of blog voor je organisatie, een casus voor een cursus, teksten voor je website, een artikel voor je bedrijfsmagazine of een sociaal jaarverslag. Wij doen het allemaal met dezelfde bezieling. Al twintig jaar

Medior communicatieadvies en eindredactie

Als eindredacteur van diverse bladen zien we snel waar de pijn zit in een tekst. Een krant, een website, een rapport. Is het taalkundig in orde? Klopt het verhaal wel qua opbouw en samenhang? Wij kijken er naar en kunnen het redigeren en aanpassen. Ook voor advies met betrekking tot inzet en realisatie van middelen, kun je bij ons terecht. Contact met vormgevers, communicatiebureaus, het organiseren en begeleiden van briefing en pitches. Wij zijn ervaren in het begeleiden en ondersteunen van het hele proces.

Levensverhalen: schilderen met woorden

Peter Frampton zingt  “Show me the way” [1] en hij ziet zich met Aaron rennen door het bietenveld en weet nog precies welke kant hij op wil. Niemand hoeft hem de weg te wijzen. Hij denkt aan zijn kinderjaren, hij ziet een kleine jongen in een badkuip, hij ziet zijn grote vader die zijn rug schrobt, hij hoort zichzelf Sinterklaasliedjes zingen. Hij voelt hoe goed hij het heeft gehad en hij denkt hoe het zal zijn om weer terug te gaan naar zijn geboortedorp. Hij denkt erover om een baan te zoeken, te stoppen met zijn studie. Hij weet ook hoe graag hij daar weg is gegaan, hoe onbegrepen hij zich voelde, maar hij weet ook hoe mooi het was. Hij ziet zichzelf nog in de zomer van 1978, net zijn diploma op zak en hij staat onderaan de trap van het Instituut voor Vertaalkunde. Hij is zo blij dat het eindelijk begint en hij schreeuwt: “Ik ben er!” maar nu het een paar maanden verder is, weet hij niets meer zeker

Levensverhalen schrijven is een portret schilderen met woorden. Dit een van de specialiteiten van tekst- en communicatiebureau Esther van der Wegen.  “Een eigen plek” is het levensverhaal over een jongen die maar 19 werd. In het boek "Dorp in de stad", wordt de Haagse wijk de Heesterbuurt,beschreven via de levensverhalen van een paar van haar bewoners.  Wij houden ervan te laten zien wat een mens typeert, wat hem drijft en wat hem hindert. En ook toont het hoezeer we op elkaar lijken in ons menszijn.  In mijn boek portretteerde ik mensen in woord en met houtskool.

Een persoon of een organisatie portretteren in een boek of een verhaal is een van de mogelijkheden die we bieden.  Goed kijken, luisteren, de juiste vragen stellen en oprechte interesse in de ander zijn eigenschappen die daar voor nodig zijn. Om dat om te zetten in een verhaal dat recht doet aan de mensen, niet ter eer en meerdere glorie van onszelf, maar in dienst van de ander, dat is waar wij blij van worden

[1] Het refrein van dit lied is hetzelfde als de titel: “I want you to show me the way”. Dit betekent: “Ik wil dat jij me de weg wijst.”

Boeken: schrijven en ondersteunen

Het boek "Dorp in de stad. Haagse verhalen uit de Heesterbuurt" is opgezet als een wandeling door de buurt. Via verhalen van mensen en plekken waar zij een binding mee hebben, wordt het verhaal van de buurt verteld. De geschiedenis wordt verbonden met de huidige tijd. Het "dorp" de Heesterbuurt wordt een buurt zoals er zovelen zijn, met een gedeelde geschiedenis en ontwikkeling. Dit boek is geschreven vanuit de liefde voor mensen en hun verhalen. 

In opdracht Boeken in opdracht, als ghostwriter of onder eigen naam, is ook een mogelijkheid die Esther van der Wegen aanbiedt. Als je overweegt een boek te schrijven over een onderwerp op jouw beleidsterrein, over je organisatie of een persoonlijk verhaal kunnen wij je ondersteunen bij het tot stand komen en schrijven ervan. 

Begeleiden Als je graag je verhaal zelf op papier zet, maar je zoekt hulp bij het schrijfproces en de opbouw, kunnen wij je daarbij ondersteunen.

Beeldend: verhalende portretten

Bij Esther van der Wegen schrijven ze niet alleen, maar tekenen en schilderen ze ook. Vrij werk is te zien op Instagram onder de naam Huisduif en ook op deze website is een en ander te bekijken. Een van de specialismen zijn de portretten in woord en beeld die in opdracht worden gemaakt en die ook in het boek Dorp in de stad zijn te zien en lezen. Beeldend schrijven, verhalend tekenen, het verhaal van de mens staat voorop.

Scroll naar boven