Wat een goed jaar was dit

2017 was een goed jaar. Het begint bij het einde gek genoeg. Het laatste deel van 2017 waarin mijn boek “Dorp in de stad. Haagse verhalen uit de Heesterbuurt” uit komt en waarin ik eindelijk mag gaan oogsten. Vijf jaar geleden begint mijn verhaal met een idee, zoals alle projecten starten. Ik wilde iets doen met levensverhalen in mijn wijk de Heesterbuurt. Het opbouwwerk en de gemeente waren enthousiast en ik begon aan mijn avontuur in de buurt. Op expeditie naar de kerk, het buurthuis, de pleinen en haar bewoners. Het werd een reis die niet altijd even gemakkelijk was: ik schoof het voor me uit, liet het liggen, overzag het niet meer en dan weer pakte ik het weer op met goede moed. Mensen overleden, verhuisden en gingen elders werken. En ik had het er al vaak bij laten zitten. Tot het eind 2016 werd en ik besoot mijn werk als docent helemaal los te laten en me te gaan richten op wat ik leuk vind en het beste kan: schrijven. Ik dacht: “En nu ga ik dat boek afmaken”. En dat deed ik. En ik ben er heel trots op. Mijn boekpresentatie op 29 november was echt een feestje en de belangstelling van de mensen en het enthousiasme waarmee ze het hebben ontvangen is dat ook. Tot op de dag van vandaag in het nieuwe jaar. Ik kan tevreden terugkijken en weer fijn opnieuw beginnen met nieuwe opdrachten.

boekpresentatie op 29 november 2017 in bibliotheek Segbroek
artikel in het AD
artikel in Den Haag Centraal
Scroll naar boven